Prof. Dr. Hakan DAL
Telefon:
+90 505 765 60 60
e-mail:
hakandal@anadolu.edu.tr,
hakandal70@gmail.com
K226 Sanal Kimya Laboratuvarı Uygulamaları (VCLapps) Avrupa Birliği projesinin koordinatörlüğünü yapmıştır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde Profesör olarak görev yapmaktadır. Akademik hayatına 1995 yılında Ankara Üniversitesi’nde Araştırmacı olarak başladı. Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde 2002 yılında Yardımcı Doçent, 2008 yılında Doçent ve 2015 yılında Profesör unvanını aldı. Anorganik Kimya alanında uzmanlığını tamamladı.
Uzaktan Eğitim, Metal Kimyası ve Tehlikeli Maddeler konularında çalışmalarına devam etmektedir. Dr. Dal, 1 Avrupa Birliği projesinde yürütücü, 6 ulusal projede koordinatör, 3 ulusal projede araştırmacı olarak çalıştı.
Yurt dışında SCI tarafından taranan dergilerde 102 bilimsel makalesi bulunmaktadır. 2013-2015 yılları arasında Kimyagerler Derneği başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2015-2022 yılları arasında Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) danışman olarak görev yapmıştır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) adına hazırlanan Türkiye Kimya Sektörü Strateji Belgesi (2012-2016) ve Sanayi İşbirliği (ÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı’nda (2015) “Türkiye Kamu-Üniversite-İş Dünyası ve Kamu Kurumları” -2018) da yer aldı.
AIJU’nun (İspanya’da bulunan Leisure Research Center) K226 Sanal Kimya Laboratuvarı Uygulamaları (VCLapps) Avrupa Birliği projesinin koordinatörlüğünü yapmıştır.
Bay Cesar Carrion. Valencia Politeknik Üniversitesi’nde Telekomünikasyon Mühendisliği (Telematik Uzmanlığı) Lisansı Uluslararası La Rioja Üniversitesi’nde Video Oyunu Tasarımı ve Geliştirme Yüksek Lisansı.
Bölgesel, ulusal ve Avrupa projelerinin geliştirilmesinde uzman. Son 20 yılda 90’dan fazla Avrupa projesi geliştirdi. BİT kullanımı konusunda uzman. Geliştirilmiş Öğretme ve Öğrenme Teknolojileri. Web sayfaları ve uygulamaları programcısı. Artırılmış Gerçeklik, Sanal Gerçeklik ve Karma Gerçeklik, kodlama uygulamaları, eğitim Robotik, 3D Baskı gibi teknolojilerde uzman.
Ayrıca veri madenciliği, yapay zeka, IoT, Endüstri 4.0 ve her yerde öğrenme konularında uzmandır. Çeşitli Avrupa platformlarına, kongrelerine ve konferanslarına aktif olarak katılmaktadır. BİT kullanımı ve güvenli internet konusunda öğretmen ve ebeveyn eğitmenidir. Ayrıca öğrenciler için BİT’in riskleri hakkında konuşmalar yapmaktadır: bağımlılık, siber zorbalık, tımar, kimlik avı, cinsel içerikli mesajlaşma.
Araştırma ve en son teknolojiye olan bağlılığı, hem Mart 2011’den Nisan 2014’e kadar UNED’de hem de Ekim 2021’den itibaren EPSA’da (UPV) Yapay Zeka alanında doktora öğrencisi olarak katılımına yansımıştır.
Anabela Miranda da Torre
(Kütüphaneci Öğretmeni)
Telefon:
+351 964 103 033
e-mail:
anabelamirandadatorre@gmail.com
Avrupa Birliği’nin K226 Sanal Kimya Laboratuvarı Uygulamaları (VCLapps) projesinin Portekizli ortağıydı.
“Escola Superior de Educação”, Viana do Castelo (1992-1996) tarafından Temel Eğitim öğretmenliği, Teknolojik Görsel Eğitim derecesi. Avrupa ve Akdeniz Kültürel Çalışmalar Enstitüsü, Atina, Yunanistan’da Avrupa Geleneksel Kültürler, Toplum – Kültür ve Gelenek Etnografyası Avrupa Seminerinde okulu temsil etmek (1995).
Paris’teki Portekiz Başkonsolosluğu’nda Yurtdışında Portekizce Öğretimi Ağı’nda daha fazla deneyim kazanmıştır (2008).
Öğretmen kurullarının daimi atamasına bağlı olarak, Porto’daki “Escola Superior de Estudos Industriais e de Gestão “dan Okul Kütüphanesi Yönetimi alanında Yüksek Lisans derecesi almıştır (2014).
Teknolojik Görsel Eğitim ve Okul Kütüphaneleri alanlarında öğretmenlere eğitim kursları vermek için Bilim Konseyi tarafından ve ayrıca “Agrupamento de Escolas Dr. Flávio Gonçalves, Póvoa de Varzim” Okul Kütüphanelerini koordine etmek için Okul Kütüphaneleri Ağı tarafından sertifika aldı (2015).
Öğretme-öğrenme sürecinde BİT kullanımı ve Edebiyat (metin türleri) ve Matematik (ders planı) alanlarında ortak ulusal müfredat ile ilgili 3 Avrupa projesini, iyi uygulamaların değişimi için stratejik ortaklıklar konusunda koordine etmiştir.
Farklı pedagojik alanlarla ilgili 7 Avrupa projesine katılmıştır. Jovens Europa STK’sında Gençlik Programı ve Erasmus + kapsamında yurtdışında 2 gençlik değişimi, eğitim ve atölye çalışmasında yer almıştır.
ANKÜ Anadolu ve Fen Lisesi
Phone:
+90 (0312) 489 80 08
e-mail:
lise@ankugvo.k12.tr
Website:
ankugvo.k12.tr
ANKÜ, Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunmaktadır ve 1996 yılında kurulmuştur. Ankara Üniversitesi’ne bağlı olup, eğitim öğretim faaliyetleri açısından sürekli olarak Ankara Üniversitesi tarafından desteklenmektedir. Bir eğitim kurumu olarak bilimsel araştırmalar, konferanslar, röportajlar, sanat ve el sanatları, arkeolojik çalışmalar, müze ve çevre gezileri ile öğrencilerimizin öğrenmelerini desteklenmektedir. ANKÜ Fen Lisesi 5 sınıf da 84 öğrenci ile eğitimlerine devam etmektedir.
MİSYON
Ülkemizin geleceği için Atatürkçü çizgide ve evrensel bir bakış açısıyla; araştıran, sorgulayan, sorun çözebilen, ilkeli, ahlaklı, demokratik anlayışı benimsemiş, sağlıklı iletişim kuran, eleştirel düşünen, özgüveni yüksek, 21. yüzyılın gereksinimlerine göre donatılmış, her zaman sevgi ve barıştan yana olan bireyler yetiştirmek.
VİZYON
Çağdaş dünyada eğitim ile ilgili gelişmeleri takip ederek kendini sürekli geliştiren, öğrencilerin bireysel farklılıklarını dikkate alan eğitim öğretim yaklaşımları ile akademik ve sosyal gelişimlerini sağlayan, öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine yatırım yapan öncü ve örnek bir okul olmak.
ATA Software, CRN VR Zone adı altında 2018 yılında faaliyete geçmiştir. İlk kurulum aşamasında temel sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) üzerine inşa edildi. Bu kapsamda bir yandan uygulama merkezi ile ilgili kişilere sanal gerçeklik dünyası tanıtılırken, diğer yandan yazılım projeleri ile kuruluşlara destek verildi. Bu dönemde okullar için sanal eğitim setleri, otel ve seyahat acenteleri için sanal tanıtım turları, sanayi kuruluşları için sanal iş sunumları ve ürün tanıtımları hazırlandı. 2020 yılı ile birlikte CRN VR Zone, web sitesi tasarımı, android ve IOS uygulama hazırlıkları ve işletmelere özel projelerin hazırlanması kapsamında iş faaliyetlerini genişleterek ATA Yazılım adı altında faaliyetlerine devam etmeye başladı.
ATA Yazılım sadece ilgili kuruluşlara proje hizmeti vermekle kalmayıp, üniversiteler ile işbirliği yaparak dijital projeler geliştirmekte ve üniversite öğrencilerinin bitirme tezlerine yardımcı olmak için de işbirliği yapmaktadır. Bu kapsamda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü işbirliği ile LBVR (Konum Tabanlı Sanal Gerçeklik) kapsamında çocuklara (7-10 yaş) yönelik sanal gerçeklik trafik eğitim setleri ve Sanal gerçeklik İngilizce dil eğitim setleri hazırlanmıştır. Sanal gerçeklik trafik eğitim setleri ile küçük çocukların sanal araç trafiği ortamında trafik kurallarını güvenli bir şekilde öğrenmeleri ve hata yapmaları durumunda neler yaşayabileceklerini deneyimlemeleri sağlandı. Ayrıca sanal gerçeklik İngilizce eğitim seti ile küçük çocukların ilgisini çekebilecek sanal eğitim araçları ve oyunlarla İngilizceyi kolayca öğrenmelerine yardımcı olundu. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde “Sanal gerçeklik oyunlarında teknoloji kabulü bağlılık, memnuniyet ve oyun niyeti ilişkisi” projesine destek verildi (EMEN, Ağustos 2020).
3D tasarım, animasyon, artırılmış gerçeklik programlama ve oyun geliştirme alanlarında da proje bazlı çalışan Ata Yazılım, UNITY 3D sistemi konusunda uzmanlaşmış ve çeşitli oyunlar geliştirmiştir. Bu kapsamda Ata Yazılım, Türkiye’de Unity uygulamaları konusunda uzmanlaşmış bazı firmalarla işbirliği yapmaktadır.
Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada yer alan görüşlerden
Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.